Ninge în București încă de azi-noapte iar meteorologii spun că stratul de zăpadă va ajunge până după-amiază la 15-17 cm.

DeszăpezireFoto: Pavlíček Luboš / ČTK / Profimedia

13:10 Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, autobuzele liniilor 116, 135, 141, 143, 182, 232, 330, 335, 382 si 610 nu mai circula pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil si efectueaza statii la trotuar, a transmis STB.

09:45 Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, că se lucrează pe arterele din Bucureşti cu 209 utilaje, cele mai multe, respectiv 52, în Sectorul 4, potrivit News.ro.

Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale capitalei, vehiculele STB înregistrează blocări și staționări, a anunțat compania.

Au fost dirijate mijloace de intervenție pentru reluarea circulației în cel mai scurt timp.

Liniile 14 si 36 au fost blocate 80 de minute in zona Sos. Pantelimon/Bd. Ferdinand, pe sens Platforma Industriala Pipera din cauza unei deraieri.

08:29 La ora 8 stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm, potrivit ANM.

Va continua să ningă slab, astfel că sâmbătă după-amiază grosimea stratului de zăpadă va fi de 15...17 cm.

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

În Capitală, se circulă în condiții de iarnă. Prefectul Capitalei Rareș Hopincă a declarat la Digi 24 că utilajele de deszăpezire vor interveni doar după ce ninsoarea se oprește.

„Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea. Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri. Asta e pentru propria siguranță. Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore", a declarat Rareș Hopincă.

Traficul aerian nu este afectat

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat, sâmbătă dimineaţă, că traficul aerian este normal, în condiţii de iarnă, pe aeroporturile Capitalei. Nu există curse anulate din cauza vremii, dar pot apărea întârzieri, din necesitatea degivrării aeronavelor, potrivit News.ro.

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo”, a transmis, sâmbătă, CNAB, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că unele zboruri pot înregistra întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavei, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor.

Ninsori în țară

Și în țară ninge. Ploile s-au transformat în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar potrivit meteorologilor se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

De asememea, vremea se va răci semnificativ în toată țară.