Un om de afaceri din Cluj-Napoca, patron al unuia dintre cele mai vechi bistrouri din oraș, a fost prins când conducea băut, el spunându-le polițiștilor că ar fi fost tâlhărit și torturat de mai multe persoane. Poliția Județeană Cluj a anunțat că face verificări pentru a stabili dacă cele relatate de bărbat se confirmă.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poliția Județeană Cluj a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că marți dimineață, în jurul orei 05.45, în Cluj-Napoca a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un bărbat de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El le-a relatat polițiștilor că în acea noapte ar fi fost maltratat și tâlhărit.

  • „Cu ocazia cercetărilor evenimentului rutier, persoana în cauză a relatat o agresiune la care ar fi fost supusă în noaptea de 15/16 ianuarie a.c., într-o hală aflată în proximitatea municipiului Cluj-Napoca, faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgență.
  • Avându-se în vedere starea victimei, aceasta a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgențe în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar în prezent organele de cercetare penală au extins verificările cu privire la agresiunea semnalată, au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă și au procedat la vizualizarea mai multor camere de supraveghere video pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor”, afirmă reprezentanții Poliției Cluj.

În acest caz se fac cercetări de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, în contextul în care victima a relatat că i-au fost sustrase și bunuri care făceau accesul la unele investiții pe care aceasta le avea în derulare, conform IPJ Cluj.

Ziar de Cluj scrie că bărbatul este patronul unuia dintre cele mai vechi bistrouri din Cluj-Napoca și că ar fi fost atacat de un grup de persoane care l-ar fi torturat pentru a obține de la el un cod necesar accesului la criptomonede. Atacatorii ar fi aruncat cu benzină peste bărbat, amenințând că îi dau foc, și chiar i-ar fi tăiat o porțiune dintr-un deget, mai scrie Ziar de Cluj.