Cântărețul de manele Florin Salam a fost audiat marți seară în dosarul penal deschis după ce a fost acuzat că a lovit o tânără de 23 de ani, într-o cameră a unui hotel din București.

Florin SalamFoto: Captura video

Florin Salam a fost audiat la Secția 1 Poliție.

El a și făcut primele declarații cu privire la acuzațiile care i se aduc. Manelistul susține că i se „înscenează lucruri”.

„Am început să cânt de ceva timp, căci 2-3 ani nu am cântat, deoarece am avut niște probleme de sănătate și de familie, iar de când am început să cânt mi se înscenează fel și fel de lucruri de astea (...). Eu am dreptate! Vă rog să mă credeți”, a spus Florin Salam, pentru Spynews.ro.

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că Secția 1 a fost sesizată prin plângere scrisă de către o tânără în vârstă de 23 de ani că în 1 ianuarie, în timp ce se afla într-o cameră dintr-un hotel din Sectorul 1, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat în vârstă de 44 de ani.

Conform sursei citate, a fost întocmit un dosar penal și au fost făcute verificări la adresa menționată, iar cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului.

Bărbatul reclamat că a bătut-o pe tânără este cântărețul de manele Florin Salam. Incidentul ar fi avut loc în 1 ianuarie, la Grand Hotel (fostul Intercontinental), au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Parchetul Judecătoria Sectorului 1 a anunțat, oficial, că cercetările în dosarul în care este vizat Florin Salam se fac deocamdată in rem (pentru faptă), pentru infracțiunea prevăzută la articolul 193, alineat 1, din Codul penal - lovire sau alte violențe.

Parchetul spune că încadrarea juridică se poate schimba în art 193 alineat 2, dacă se depune la dosar raport de expertiză.

Ce prevede articolul 193 din Codul Penal:

  • (1) „Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă”.

Tânăra care ar fi fost lovită de manelist spune că acesta „pare ok, dar este un monstru”.

„Am făcut atac de panică de dimineață. Deci, vă rog să mă credeți, chiar nu sunt ok. Pe 1 (n.r. - ianuarie), în prima seară a anului, nimeni nu își dorește să i se întâmple chestia asta, adică să îți începi anul așa și mergi la un om care pare, atenție, pare ok și te duci acolo și vezi un monstru”, a declarat femeia pentru Antena 3, fără a detalia ce s-a întâmplat.