Probleme în sudul țării, mai ales în zona Craiova și Pitești, din cauza unor defecțiuni și din cauza frigului. Un tren Pitești - București are peste patru ore întârziere, iar „internaționalul” de la Budapesta are peste trei ore, după ce s-au rupt pantografele locomotivelor. Patru trenuri au întârzieri din cauza unui macaz defect la 65 km de Pitești.

Tren al CFR CalatoriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Ce spune CFR SA

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în cursul acestei dimineți, pe raza SRCF Craiova, în stația CF Răcari, s-au rupt pantografele locomotivelor trenului IRN 79 (CFR Călători).

Personalul de specialitate al SRCF Craiova a intervenit pentru remediere cu drezina pantograf, fiind necesară scoaterea de sub tensiune a firului II Filiași – Răcari.

Circulația celorlalte trenuri de călători s-a realizat pe firul I Filiași – Răcari.

Tot în cursul acestei dimineți, pe raza SRCF Craiova, în stația CF Bălteni din cauza imposibilității manevrării unui macaz (temperaturi scăzute), a fost perturbată circulația a patru trenuri de călători: RE 9262, R 9483, R 9484, RE 9259, care au staționat în gările adiacente până la remedierea deranjamentului.

Ce spune CFR Călători

Urmare a avizării administratorului de infrastructură – CFR SA cu privire la producerea unui deranjament la infrastructura feroviară (macaz defect) din stația Bălteni, trenurile de pe relația Craiova – Pitești precum și cele de pe relația Pitești – București Nord vor circula cu întârzieri.

Aceste întârzieri vor genera decalări ale orarelor de circulație și pentru alte trenuri de călători.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.