Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a spus, fără a-i rosti numele, că ÎPS Teodosie ajută „consistent” pe cei care numesc în derâdere creștinismul drept „creștinopatie”, după ce arhiepiscopul Tomisului a spus că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează, cei din urmă fiind „mai răi decât păgânii”.

Vasile BanescuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus săptămâna trecută la Radio Dobrogea că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” și fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează.

Bănescu a reacționat aseară pe Facebook spunând că e ca si cum „cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos și al nostru, ca și cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăția sau aghiasma cu Sfânta Împărtășanie”.

Purtătorul de cuvânt îl critică dur pe arhiepiscopul Tomisului.

„Cei care, afectați grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creștinismul, creștinopatie, primesc un nesperat și consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranței lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică și pe ambii cât mai departe de aghiasma mare și mică. Nespunând absolut nimic despre păcate cu adevărat strigătoare la cer”, a mai scris Bănescu pe Facebook.

Reamintim că ÎPS Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență.