Hostelul din centrul Capitalei cuprins de flăcări marţi dimineaţă nu are autorizaţie de securitate la incendiu, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Hostelul din Bucuresti unde marti a izbucnit un incendiuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Obiectivul cu destinaţia de hostel la care s-a produs incendiul din această dimineaţă nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit instituției, citate de News.ro, după încheierea operaţiunilor de stingere a incendiului inspectorii de prevenire au făcut o verificare a construcţiei şi au solicitat administratorului documentele privind organizarea apărării împotriva incendiilor.

„Întrucât administratorul nu a fost în măsură să prezinte documentele solicitate, acţiunea de control va continua până la clarificarea situaţiei”, mai spune ISU.

Amintim că marți dimineață un incendiu a izbucnit la Antique Hostel, aflat în zona centrală a Capitalei, pe Splaiul Independenţei. Focul a cuprins acoperişul clădirii cu parter şi două etaje, iar douăzeci de persoane au fost evacuate din imobil, nefiind înregistrate victime în urma incendiului.

Conform oficialilor ISU, suprafaţa afectată de flăcări este de 100 de metri pătraţi.