Bărbatul din Bucureşti ridicat de poliţiştii de la Trupele Speciale după ce a spart geamul unei locuințe în care se afla o femeie și a amenințat-o pe aceasta, iar apoi s-a baricadat în propriul apartament este lider al unei filiale a partidului Mișcarea România Suverană, condus de fostul ministru de Interne Carmen Dan și susținut de fostul lider al PSD Liviu Dragnea. Surse judiciare au declarat pentru HotNews că bărbatul - polițist pensionar - mai este cercetat în alte două dosare penale.

Liviu Dragnea, Carmen Dan, Viorica DancilaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Coman (56 de ani) este audiat la acest moment la Secția 18 Poliție, după ce a fost ridicat de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din apartamentul său din București în care se baricadase. Bărbatul s-a blocat în apartament după ce a amenințat o vecină și i-a spart un geam al locuinței.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews că bărbatul - polițist pensionar - mai este cercetat în alte două dosare penale aflate în lucru la Secția 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5.

Pentru ce este cercetat fostul polițist:

  • În 19 mai 2022, în urma unui conflict cu o persoană care a parcat autoturismul în fața porții imobilului unde locuiește, bărbatul ar fi distrus pneurile mașinii și l-ar fi amenințat pe șofer.
  • În 7 iunie 2022, acesta l-ar fi amenințat cu acte de violență pe bărbatul care, în mai 2022, ar fi parcat în fața imobilului.

Bărbatul este lider al unei filiale conduse de Carmen Dan

Bărbatul este lider al unei filiale a partidului Mișcarea România Suverană, condus de fostul ministru de Interne Carmen Dan și susținut de fostul lider al PSD Liviu Dragnea.

Mai mult, el ar fi fost implicat în scandalul declanșat la sfârșitul lui 2017, după ce fostul ministru de Interne Carmen Dan a susținut că a găsit un microfon montat în locuința sa, conform Antena 3.

În mai 2018, Parchetul General a clasat dosarul deschis în acest caz, stabilind că nu a fost vorba despre violare a domiciliului şi a vieții private, aşa cum a susținut Carmen Dan. Potrivit anchetatorilor, microfonul nu funcţiona şi a fost instalat de doi bărbați chemați tocmai pentru a verifica dacă în apartamentul închiriat de ministrul de Interne în București există tehnică de înregistrare. Conform sursei citate, cei doi au fost solicitaţi de o rudă a lui Carmen Dan şi de aceea nu se poate vorbi de violare de domiciliu.

Într-un comunicat transmis luni, Carmen Dan, președintele Mișcarea România Suverană, partid susținut de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, a reacționat în scandalul legat de fostul polițist:

  • „Implicarea domnului Cătălin Coman într-un scandal legat de acte de violență domestică va fi sancționată politic de către MRS. După cum știți, am inițiat și am modificat legislația în sensul eficientizării prevenirii și combaterii violenței domestice. Conduita publică a oricărui membru de partid trebuie să fie adecvată normelor sociale, motiv pentru care vom analiza în cadrul instituțional al MRS măsurile care se impun a fi luate în acest caz. Bineînțeles, după ce ancheta aflată în derulare se va finaliza și vom afla rezultatele.
  • În ceea ce privește comentariile legate de posibila participare a domnului Coman (care într-adevăr este Președinte al MRS, sector 5 București) în acțiunea de introducere în spațiul meu privat a unei tehnici de monitorizare ambientală, menționez că nu sunt în măsură să comentez deciziile luate de unitatea de Parchet competentă, care a investigat cazul. Dosarul este, din câte știu, soluționat cu neînceperea urmăririi penale”.

Carmen Dan susține că „Mișcarea România Suverană este mult mai mult decât o sursă de scandaluri care alimentează senzaționalul”.