Un bărbat care fusese luat cu forța și băgat într-o mașină a fost salvat după ce a trimis mesaje pe Whatsapp unui salvamontist care se afla în afara orelor de serviciu.

WhatsApp logoFoto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Întâmplarea a avut loc miercuri seară, când un salvamontist, aflat în timpul liber, a primit pe telefonul personal, pe Whatsapp, mesaje de la număr pe care nu îl avea în agenda telefonică, au povestit reprezentanții Salvamont România-Dispeceratul National Salvamont.

  • „Bună seara, nu pot sa vorbesc la telefon, vă rog să mă ajutați!”
  • „Buna seara, cine sunteți și ce problemă aveți ?
  • „Sunt într-un gip cu numere de Dâmbovița și mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112 sa explic situația mă doare și operația că am fost operat de peritonită”.

Mesajele între salvamontist și bărbatul necunoscut au continuat în încercarea de a aflat mai multe detalii despre persoana care a solicitat ajutor.

„Salvamontistul a cerut și a primit relații privind numele, vârsta, localitatea de domiciliu, din ce localitate a fost luat cu mașina, unde vor să îl ducă, dar faptul că afirma că nu are rude sau prieteni la care să ceară sprijinul și, mai ales, că spunea că, a format numărul la întâmplare !!! iar întreruperea totală a convorbirii, după întrebarea „care este culoarea și numărul mașinii”, lăsa o mare umbră de incertitudine și că totul putea fi o glumă”, au mai scris reprezentanții Salvamont România.

Potrivit sursei citate, salvamontistul a căutat informații pe internet despre localitățile în care locuia persoana respectivă și cea în care a fost urcat în mașină, ambele dintr-un județ din sud-vestul României, dar și despre destinație care este în Muntenia, apoi a sunat la 112 pentru a solicita ajutor.

„Au urmat discuțiile necesare cu operatoarea de la serviciul 112, apoi cu cei de la poliția din județul de unde a plecat și cu cea din județul unde trebuia să ajungă, fiecare dintre cei care ascultau povestea situând-o la limita dintre o posibilă stare de urgență sau o glumă”, a mai precizat Salvamont România.

Aproape la o oră după ce bărbatul necunoscut i-a scris salvamontistului pe Whatsapp, poliția a anunțat „mașina a fost oprită într-un oraș de pe traseu și că acum, totul este bine”.

Salvamont România a precizat că nu a dat numele localităților pentru a nu afecta ancheta polițiștilor.