Marinarii şi scafandrii militari vor participa la Sărbătoarea Bobotezei din municipiul Constanţa, primii urmând să facă parte din Garda de Onoare a procesiunii religioase care se va desfăşura de la Catedrală în Portul Tomis.

Slujbă de Bobotează în ConstanțaFoto: Inquam Photos / Costin Dinca

Forţele Navale Române au anunţat că vor participa, sâmbătă, la Constanţa, la activităţile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului, scrie News.ro.

Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forţelor Navale, vor fi prezenţi în faţa Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel” şi vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală şi Portul Turistic Tomis, împreună cu soborul de preoţi, carele cu apă şi credincioşii participanţi la procesiunea religioasă.

„La slujba de sfinţire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu scafandri de asigurare, înotători profesionişti şi bărci de tip «Bombard» cu scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire şi gestionare a eventualelor situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale.

La slujba de Bobotează, alături de reprezentanţii Forţelor Navale Române, vor mai fi prezente şi cadre militare ale celorlalte categorii de forţe din Armata României şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din garnizoana Constanţa, precum şi ai altor organizaţii nonguvernamentale.