Un bărbat din Sri Lanka, urmărit internaţional după o crimă comisă la Bucureşti în 1991, a fost prins în Germania. Bărbatul este acuzat că a ucis un alt cetățean străin, într-o locuință din Capitală, apoi l-a legat, i-a înfășurat trupul într-un covor și l-a aruncat în Lacul Morii.

Poliție GermaniaFoto: Maximilian Koch / imago stock&people / Profimedia

Conform Poliției Române, miercuri, în urma schimbului de informații cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru omor.

Bărbatul era dat în urmărire internațională din 14 octombrie 2013, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul București pentru infracțiunea de omor.

Potrivit sursei citate, în decembrie 1991, bărbatul din Sri Lanka a ucis un alt cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa din București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta sa, a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

„În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare”, precizează Poliția.