Zece persoane au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz înmatriculat în România și un camion turcesc, la Ruse, în Bulgaria, scrie Novinite. Ministerul român de Externe spune că doi șoferi cu cetățenie română au primit îngrijiri medicale la fața locului și nu a fost necesară transportarea acestora la spital, precizând că pasagerii autocarului sunt cetățeni străini.

Politia din BulgariaFoto: Emil Djumailiev | Dreamstime.com

Accidentul a avut loc în jurul orei 12.20, pe șoseaua Ruse - Byala din zona Borovo, unde un autobuz înmatriculat în România și care transporta turiști s-a ciocnit cu un camion din Turcia.

Accidentul ar fi avut loc după ce șoferul de 36 de ani al autobuzului care se îndrepta spre Byala sau Sofia a virat spre stânga, moment în care s-a ciocnit cu un camion din Turcia condus de un șofer în vârstă de 50 de ani care se deplasa în sens opus, scrie Novinite.

În urma impactului, au fost transportate la spital zece persoane, în timp ce alți pasageri au primit îngrijiri mdicale la fața locului.

Precizările MAE

Ministerul român de Externe spune că doi șoferi cu cetățenie română au primit îngrijiri medicale la fața locului și nu a fost necesară transportarea acestora la spital, precizând că pasagerii autocarului sunt cetățeni străini.

  • „Din informațiile obținute de la autoritățile bulgare, a reieșit faptul că cei doi conducători auto, ambii cetățeni români, au primit îngrijiri medicale de specialitate și nu a fost necesară internarea.
  • Pasagerii autocarului sunt cetățeni străini. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Sofia nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară ca urmare a producerii acestui accident rutier. Reprezentanții misiunii diplomatice mențin legătura cu autoritățile bulgare competente și și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor, în măsura în care situația o va impune”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Bulgaria: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. MAE amintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României la Sofia: +359879440758.

(Foto: Dreamstime.com)