Instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia vor fi deschise publicului, în ziua de Crăciun şi în prima zi a anului viitor, începând cu ora 10:00. Asta după ce în ultimele zile a funcţionat doar telegondola care urcă din staţiune până la Cota 1400 din Masivul Bucegi, relatează Agerpres.

SinaiaFoto: Agerpres
  • „În zilele de 25 decembrie 2023 şi 1 ianuarie 2024, instalaţiile de transport pe cablu vor începe programul cu public la 10:00”, anunţă, duminică, reprezentanţii firmei care administrează domeniul schiabil al staţiunii Sinaia.

În ultimele zile, funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu la Sinaia a fost afectată de vântul puternic. Astfel, turiştii aflaţi în staţiunea de pe Valea Prahovei au putut urca, vineri, sâmbătă şi duminică, cu gondola sau cu telecabina, doar până la Cota 1400. În toate cele trei zile gondola Carp, care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Bucegi nu a pornit, din cauza rafalelor de vânt care nu permit funcţionarea în siguranţă a instalaţiei.