O postare a eurodeputatei PUSL, Maria Grapini, despre pregătirile pentru sărbătorile de iarnă a provocat o mișcare ciudată pe rețeaua de socializare deținută de Meta.

Maria Grapini Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu

„Seară bună! Iubesc să fac pregătirile de Crăciun. Azi mi-am amintit rețeta de biscuiți pe care o folosea mama și am făcut cozoaci după rețetă personală”, a scris Grapini pe Facebook, postând imagini cu bucatele pe care le-a preparat.

Internauții au început să facă postări asemănătoare în care au parodiat mesajul transmis de europarlamentarei PUSL, scriind despre lucruri care la prima vedere nu ar avea legătură între ele:

  • „Seară bună! Iubesc să fac pregătirile de Crăciun. Azi mi-am amintit că trebuia să plătesc abonamentul la Orange și am sunat la mecanic să văd cum mai e mașina.
  • Bună seara! Iubesc să fac sarmale de Crăciun! În seara asta mi-am amintit că n-am ciorapi de revelion și m-am dus să cumpăr mâncare la câini.
  • Buenas tardes! Iubesc să fac pregătirile de Crăciun. Azi mi-am amintit să cumpăr cremă pentru protecție solară.. pentru ziua de plajă de mâine.
  • Seara bună! Iubesc să fac pregătirile de Crăciun. Azi mi-am amintit unde am pus CD.ul de colinde și m-am uitat la Games of Thrones.
  • Bună seara! Iubesc să fac pregătirile de Crăciun. Azi mi-am amintit că pentru asta trebuie să și cumpăr un brad. Bine că nu am pisică.
  • Bună seara! Azi mi-am amintit că am vase de spălat, le-am spălat după rețeta bunicii. E gata când nu mai unt. Sărbători cu bine. #fairy
  • Bună seara. Iubesc să fac pregătirile pentru Paște de Crăciun. Joi am vopsit ouă. Am făcut sarmale, cozonaci. Azi am aflat că sărbătoarea nu pică duminică, precum Paștele. Și am rămas bulversat. Încă o zi liberă pentru bugetari?
  • Bună seara. Iubesc să schimb anvelopele de vară cu cele de iarnă. În seara asta mi-am amintit că rămăsese o poșetă în coșul de cumpărături la un magazin online și am făcut o comandă de pantofi.
  • Seară bună! Iubesc sa fac pregătirile de Craciun. Azi mi-am amintit că doamna e europarlamentar și am fost să iau varza pentru sarmale :)
  • Iubesc sa fac pregătirile de Crăciun. Eu chiar am framântat deja aluatul pentru 4 cozonaci. Cozonaci Babka. Insiropați cu vin ars. Îi termin abia mâine. Îi dau pe toți 4 pe o Tesla. Am spălat și mașina mea, ieri. Și am luat și fântâna de apă pisicii.”

Grapini a fost de-a lungul timpului ținta ironiilor după o serie de gafe, fiind criticată de mai multe ori în presă pentru greşelile gramaticale din postările din mediul online.

A inventat țara „Letiția” într-o postare pe Facebook în contextul unei reuniuni europene pe tema transportului internaţional, și-a mulțumit și s-a felicitat singură când a distribuit tot pe rețeaua de socializare a companiei Meta un articol în care se preciza că „Dragnea a avut numai cuvinte de laudă la adresa europarlamentarului Maria Grapini, care s-a bătut în Parlamentul European pentru România”.

Compania de Transport Public din Iaşi a făcut o glumă pe seama acestei gafe și a scris că sute de călători au solicitat, doar într-o zi, Companiei de Transport Public Iași prelungirea traseului 46 până în „Letiția”.

Într-o altă postare în care voia să transmită un mesaj emoționant când fiul ei împlinea 39 de ani, eurodeputatul a scris că a dat viaţă fiului său „în urmă cu câteva ore”.

Născută în județul Galați, Maria Grapini, de profesie inginer textilist, a obţinut un mandat de deputat pe listele USL (PC) la alegerile parlamentare din 2012.

A fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism în Cabinetul Ponta II din decembrie 2012 până în martie 2014.

Este deputată în Parlamentul European din 2014, candidând pe listele Alianţei Electorale PSD+UNPR+PC.

Maria Grapini a fost aleasă din nou europarlamentar pe lista PSD, în 2019.

În prezent, Maria Grapini apare pe site-ul Parlamentului European ca membru PUSL, partdiul fondat de Dan Voiculescu, și al cărui președinte executiv este în continuare Cristian Popescu Piedone, deși amenința luna trecută că va demisiona.

Salariul net încasat în 2022 de la Parlamentul European a fost de 90.206 euro, potrivit declarației sale de avere.

De asemenea, a mai avut venituri din pensia pe bază de contributivitate de 91.224 lei, mai precizează Maria Grapini în același document.