16 zile a protestat singură, în fața Parchetului General după ce dosarul de compromat a fost închis de procurori. După aproape un an, jurnalista Emilia Șercan nu a aflat cine i-a furat din computer pozele intime și nici cine a scurs probe din dosarul deschis ca urmare a plângerii sale.

Emilia Sercan a protestat mai bine de două săptămâni în fața Parchetului GeneralFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Emilia Șercan acuză o mușamalizare a cazului de către o rețea din care fac parte „entități statale”, servicii secrete, politicieni și media. Spune și nume de la procurori de vârf, șefi ai Poliției, fosți și actuali demnitari.

Totul a început cu publicarea unor poze intime , sustrase din computerul personal, care s-au răspândit rapid pe site-uri fantomă. Ce se urmărea: discreditarea jurnalistei care în ultimii ani a dezvăluit plagiatele demnitarilor, ultimul fiind chiar premierul în funcție la acea dată Nicolae Ciucă. După ce a depus plângere la Poliție, probe constând în imagini depuse la dosar au apărut instant în spațiul public. Emilia Șercan a început atunci lupta cu instituțiile statului. Iar din acel moment, ceea ce se dorea a fi o perațiune de compromat s-a transformat într-o operațiune de mușamalizare.

„Asta urma să se întâmple, un asasinat moral, pentru că pur și simplu te distruge din punct de vedere uman, pentru că te lișează public. (...) După aceea, ce urma să fie o operațiune de compromat se transformă într-o operațiune de mușamalizare a compromatului”, a declarat Emilia Șercan într-un interviu pentru HotNews.ro.

Recent, dosarul s-a închis, iar asta, spune jurnalista, este dovada unui „stat capturat de grupări de interese”. „Îți arată de fapt că instituțiile statului nu lucrează în interesul cetățeanului, nu lucrează spre binele societății, nu lucrează pentru consolidarea statului de drept și al democrației. Lucrează în interesul unor găști, în interesul unor grupări de interese, în interesul unor grupări politice care nu fac nimic altceva decât să-și conserve privilegii, să-și voteze și să-și ofere privilegii, să-și conserve și să-și ofere impunitate”, a spus Emilia Șercan.

Jurnalista a precizat că nu va renunța până nu se va face lumină în cazul de compromat și de mușamalizare a acestuia, fiind hotărâtă să meargă până la CEDO. „Nu mă las și nu îi las”, a comentat ea.

Urmărește în interviul de mai jos cum devoalează Emilia Șercan întreaga rețea de interese în care apar nume grele din procuratură și politică: