Mulți dintre noi punem propriile nevoi pe locul al doilea, din cauza unui stil de viață prea aglomerat. Însă să ai grijă de propria persoană, să-ți pui bunăstarea în centrul priorităților este o necesitate. În caz contrar, starea generală de sănătate fizică și psihică se poate deteriora în timp și devine mai dificil să te concentrezi și să ai la fel de multă energie și motivație ca înainte.

3 sfaturi și trucuri pentru economisi timp în rutina de îngrijire zilnicăFoto: freepik.com

Impactul aspectului fizic asupra stării de spirit este unul important, pentru că influențează stima de sine. Atunci când ne simțim bine în pielea noastră, când suntem mulțumiți de modul în care arătăm, stima de sine crește, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stării de spirit. Descoperă în cele ce urmează trei sfaturi și trucuri de înfrumusețare care te pot ajuta să economisești timp cu rutina de îngrijire zilnică astfel încât starea ta de spirit să fie mereu una pozitivă.

Alege metode de înfrumusețare care economisesc timp pe termen lung

Pentru a economisi timp cu rutina ta de îngrijire poți opta pentru proceduri de înfrumusețare care o simplifică semnificativ.

Manichiura semipermanentă sau permanentă

O manichiură care rezistă minimum trei săptămâni este o bună metodă de a economisi timp și a te bucura în același timp de un aspect impecabil al unghiilor și mâinilor. Poți opta pentru o manichiură semipermanentă, pentru cea cu gel sau cu polygel, în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții. Rezervate mult timp utilizării profesionale, produsele pentru manichiură semipermanentă și permanentă, de la cele de pregătire a unghiilor la top coat și lămpi UV, sunt acum foarte accesibile publicului larg. Cu puțin exercițiu, poți să-ți faci manichiura acasă, economisind timp cu deplasările la salon. Nu uita că o astfel de manichiură necesită întreținere regulată, dar acest lucru poate reduce timpul necesar pentru retușuri semnificative.

Epilarea permanentă

Pentru o piele fină cât mai mult timp, poți opta pentru metode de epilare permanentă precum cele cu laser sau cu lumină intens pulsată (IPL). Deși necesită o investiție inițială, aceste metode de epilare te pot ajuta să economisești timp pe termen lung. Stabilește un calendar regulat pentru sesiunile tale de epilare permanentă, pentru a reduce din timpul total alocat acestei proceduri. Alternativ, epilatoarele cu tehnologie IPL concepute pentru utilizarea acasă sunt foarte practice și te pot ajuta să economisești timp în comparație cu ședințele regulate la salon.

Coafuri simplu de gestionat

Alege tunsori ușor de întreținut, de exemplu un bob clasic, pixie sau în scări. Pune-ți la punct o rutină de coafare minimalistă, cu stiluri simple, care pot fi realizate rapid în fiecare zi. Nu uita de accesoriile de păr, precum agrafele, bentițele ori elasticele, care pot fi utile pentru realizarea unor coafuri simple și rapide.

Combină etapele de îngrijire

Atunci când reușești să combini mai multe etape de îngrijire a corpului, poți să economisești timp semnificativ. De exemplu, poți folosi produse de îngrijire multifuncționale pentru a simplifica semnificativ rutina zilnică. Poți combina curățarea pielii cu un peeling folosind un gel de duș exfoliant cu acțiune blăndă. Sau optează pentru un gel ori un ulei de duș ultra hidratant în zilele în care nu ai timp să folosești o loțiune de corp pentru a-ți hrăni pielea. De asemenea, poți opta pentru o cremă de față cu SPF de minimum 30 pentru a combina hidratarea tenului cu protecția solară, pe care trebuie să o folosești zilnic, indiferent de vreme. O BB cream este o altă alegere inteligentă pentru rutina de înfrumusețare, pentru că poate să combine rolul unei creme hidratante pentru față cu cel al unui fond de ten.

Profită de perioada dedicată somnului pentru a economisi timp dimineața

Pentru a economisi timp cu rutina de îngrijire de dimineață, poți adopta câteva obiceiuri de înfrumusețare de seară. Astfel, spală-ți părul cu o seară înainte și împletește-l înainte de a merge la culcare, cât este încă umed, dacă îți dorești o coafură cu bucle cu aspect natural. Folosește măști de față concepute special pentru noapte, care vor acționa asupra tenului în timp ce dormi. Prin combinarea inteligentă a unor etape, îți poți crea o rutină de îngrijire eficientă, pentru a răspunde nevoilor specifice ale pielii și părului tău.

Prin includerea acestor obiceiuri în rutina de îngrijire, poți economisi timp în timp ce ai grijă eficient de tine. Nu uita că frumusețea ține și de un stil de viață echilibrat. O alimentație sănătoasă și variată, hidratarea adecvată, somnul de calitate și activitățile fizice regulate sunt indispensabile pentru menținerea unei bune calități a vieții și, implicit, a frumuseții fizice.