E.ON Energie România îi invită pe românii prezenți în social media să se alăture campaniei Dăruiește Lumină și să hotărască unde vor ajunge cei 500.000 kWh de energie, cantitate donată de companie. Utilizatorii au de ales între 4 instituții: Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca - Secția Oncopediatrie, Căminul de Vârstnici din Târgu-Mureș, Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria și Asociația „Lumina” din Bacău, care deține primul centru din România dedicat exclusiv îngrijirii paliative a copiilor cu boli grave.

E.ON îi invită pe români să dăruiască lumină pentru 4 instituții localeFoto: E.ON

Aceștia trebuie doar să interacționeze, pe Facebook, TikTok sau Instagram, cu videoclipurile dedicate fiecarei instituții, iar fiecare comentariu de încurajare, apreciere sau redistribuire a respectivei postări echivalează cu 100 kWh, energie care va fi donată instituției alese, fără ca pe utilizator să îl coste nimic. Mai mult, un utilizator poate oferi lumină uneia sau mai multor instituții incluse în ediția din acest an a campaniei – dacă, de exemplu, vrea să sprijine 2 instituții, trebuie să interacționeze cu clipurile aferente ambelor instituții.

Campania din acest an vine și cu o premieră: în cele patru instituții au fost montate instalații inteligente de iluminat, astfel încât fiecare copil, vârstnic sau bolnav din aceste așezăminte să simtă magia sărbătorilor. Mai exact, la fiecare 100 de interacțiuni pentru una dintre instituții, o instalație smart de iluminat festiv va fi aprinsă în timp real, pentru ca beneficiarii de acolo să se bucure de suportul comunității „Dăruiește Lumină”.

În funcţie de opţiunile exprimate de românii implicaţi, cantitățile de energie vor fi distribuite către beneficiari, urmând să fie scăzute din facturile de energie electrică sau gaze naturale ale acestora.

Începând cu anul 2015 și până în prezent, E.ON a oferit prin intermediul campaniei „Dăruieşte Lumină” peste 2.250.000 kWh energie pentru 71 de instituții și 3.300 de familii cu venituri reduse.

De la intrarea pe piaţa de energie din România, E.ON a susţinut cu peste 20 de milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative fiind de aproximativ 600.000.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani.

Articol susținut de E.ON Energie România