​Premierul Marcel Ciolacu a spus marți că așteaptă rezultatele anchetei privind tragedia din Ordorheiu Secuiesc unde un elev a murit după ce o parte din clădirea internatului Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit. „Nu știu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovați vor plăti fără nicio excepție.”, a declarat Ciolacu.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a spus că ministrul Educației, Ligia Deca se va deplasa acolo pentru a stabili locurile pentru ceilalți copii internați la acel liceu.

  • „Așteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul Nicolae Ciucă când a anunțat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important e să luăm măsuri, vedem cum, câte una câte una încercăm să le închidem.
  • Nu știu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovați vor plăti fără nicio excepție. Păcat totuși că un copil și-a pierdut viața și am văzut cu toții ce s-a întâmplat.
  • Oricum pe zona executivă s-au luat toate măsurile și am salvat o fetiță, care a fost scoasă de sub dărâmături tot în stop cardiac, și foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băiețel, el nu a mai putut fi salvat.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un elev a murit

Patru adolescenți au fost prinși sub dărâmături după ce o parte din clădirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit.

Trei eleve cu vârste între 15 și 17 ani au fost scoase de sub dărâmături la scurt timp, una dintre ele fiind în stare gravă, în timp ce băiatul care a fost scos după două ore și jumătate de căutări a murit.

David ar fi împlinit 18 ani în prima zi a Crăciunului și era crescut doar de mama sa. Băiatul era înscris la clubul de handbal al orașului.

Adolescentul a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor, deși a fost folosită și o dronă cu termoviziune pentru identificarea acestuia, conform News.ro.

„Pe lângă salvamontiştii participanţi la acţiunea de căutare în dărâmături, alţi doi salvamontişti au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune şi cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind şi cel care a identificat a patra victimă”, a precizat Salvamont România.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont România, 20 de salvamontişti din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita au participat la acţiunea de căutare-salvare a victimelor din clădirea internatului din Odorheiu Secuiesc.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita face cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.