O femeie care a născut la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a fost externată, cu bebelușul, doar în cămașă de noapte și șlapi pentru că programul de la garderobă se încheiase, scrie jurnalistul Vasile Dale.

SpitalFoto: Viktor Levi | Dreamstime.com

Femeia s-a internat la începutul acestei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a născut o fetiță. Ea a fost externată cu bebelușul după trei zile, la ora 16.00, fără să fie anunțată că garderoba se închide după ora 15.00.

Femeia spune că a fost nevoită să meargă astfel din Baia Mare până în Vișeu de Sus, o distanță de 120 de kilometri.

„Am îmbrăcat-o (pe fetiță - n.r.), mi-am luat lucrurile și când să cobor la garderobă să las cămașa de noapte primită din partea spitalului și să îmi i-au hainele mele… surpriză: programul era până la ora 15.00. Am început să întrebăm cine ne poate ajuta. Nimeni nimeni. Nu mi-a spus nimeni că se închide la ora 3.00. De aș fi știut aș fi mers să îmi scot hainele. Nu aș fi venit în chiloți, în șlapi din Baia Mare până în Vișeu de Sus. Sunt 120 de kilometri. Mă simt atât de jignită. Adică sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig”, a declarat femeia, potrivit jurnalistului Vasile Dale. (Foto: Dreamstime.com)