Familia ostaticului israelian Tal Haimi, care avea şi cetăţenie română, şi kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunţat într-o declaraţie comună, miercuri seara, că autorităţile au spus familiei că acesta a fost ucis la 7 octombrie de teroriştii Hamas, relatează The Times of Israel.

Tal Haimi, rapit de Hamas, a decedatFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Soţia sa, Ella Haimi, venise la sfârşitul lunii octombrie în România şi s-a întâlnit cu diverşi oficiali, între care Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, pentru a cere ajutor autorităţilor române de a sprijini eforturile pentru eliberarea ostaticilor duşi în Gaza, potrivit News.ro.

Ambasada Israelului în România a transmis, miercuri seară, că este „profund îndurerată” de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie, potrivit Agerpres.

„Soţia lui Tal, Ella Haimi, a venit la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor. În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune şi susţinere către familia îndurerată. Ella, suntem alături de tine şi de rudele tuturor celor ucişi în mod barbar de teroriştii Hamas! Fie memoria lor binecuvântată!”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Ciolacu a transmis condoleanțe

„M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriştii Hamas. Transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la Bucureşti, în urma cu mai puţin de doua luni. I-am admirat curajul şi puterea”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că „atrocităţile comise împotriva copiilor, femeilor şi civililor trebuie să înceteze”. „Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor”, a mai afirmat Ciolacu.