Cinci organizatii neguvernamentale organizeaza vineri un protest in fata Agentiei Nationale pentru Sport impotriva inchiderii Strandului Tineretului. Organizatorii sustin ca strandul Tineretului trece printr-o avansata stare de degradare din cauza dezinteresului pentru activitati sportive si a intereselor primordial imobiliare ale chiriasilor, SC Tineretului SA si Kiseleff Bussines Plaza SRL.

Grupul pentru Dialog Social impreuna cu alte organizatii ale societatii civile, Eco Civica, Salvati Bucurestiul, Water Polo Romania, Fundatia Sportul Romanesc sustin ca responsabilitatea acestei situatii revine Agentiei Nationale pentru Sport si Complexului National «Lia Manoliu», acuzate ca au decis inchirierea acestuia cu clauze ilegale de instrainare.

“Intrucat se apropie un nou sezon in care ar trebui ca strandul Tineretului sa functioneze la capacitate maxima in beneficiul sportivilor si al locuitorilor capitalei, GDS Eco Civica, Salvati Bucurestiul, Water Polo Romania, Fundatia Sportul Romanesc apara interesului cetatenilor si organizeaza o actiune de protest in fata sediului Agentiei Nationale pentru Sport, strada Vasile Conta nr. 16 (in spatele cofetariei Scala), in data de 28 martie 2008 ora 13.00”, se arata intr-un apel public semnat de cele cinci ONG-uri.