Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au făcut 31 de percheziţii într-un dosar penal de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi act sexual cu un minor, relatează news.ro. Grupul organiza petreceri în care vindeau droguri, iar fetelor minore le ofereau gratuit în schimbul sexului.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

”S-a reţinut că pe parcursul anului 2023, membrii unui grup infracţional organizat condus şi coordonat de un suspect (aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă într-o altă cauză penală) au comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc (canabis, cocaină şi 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori, preponderant minori, din judeţele Satu Mare şi Maramureş. Din cercetările efectuate a rezultat că în cursul unor petreceri organizate de către membrii grupului infracţional au fost vândute, în cantităţi mari, astfel de droguri dar şi oferite cu titlu gratuit unor minore, ca plată pentru întreţinerea de relaţii sexuale”, se precizează într-un comunicat de presă, de duminică, al DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 200 grame substanţă cristalină de culoare albă (3CMC, drog de mare risc), 10 grame canabis, 54 de comprimate ( medicamente având ca substanţă activă alprazolam şi buspironă), cântare şi grindere, 21 telefoane mobile şi 21 cartele SIM, 2 tablete mobile, 1 laptop, 1 pistol tip airsoft, bile de plastic, o macetă, peste 28.000 petarde categoria P1 şi P3, precum şi alte mijloace de probă.

Persoanele suspecte sunt audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare.