HUAWEI și-a asumat misiunea de a cerceta și mai intens monitorizarea algoritmilor de sănătate prin tehnologiile sale din segmentul purtabilelor. Viziunea companiei este simplă: informațiile inteligente și multidimensionale despre sănătate ar trebui să fie accesibile tuturor. Pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune experiențe, HUAWEI nu lansează doar dispozitive inteligente, ci face și pași mari în cercetarea și dezvoltarea acestora. Gigantul tehnologic are trei laboratoare în care experți din multiple domenii fac noi descoperiri, iar recent a lansat și un studiu despre beneficiile pe care le aduc ceasurile inteligente în rândul utilizatorilor. Un sondaj derulat de Ipsos în opt țări europene, printre care și România, a scos la iveală date utile referitoare la cunoștințele și bunele practici ale cetățenilor în privința conduitei de sănătate.

HUAWEI Health SurveyFoto: Huawei

HUAWEI și investițiile în tehnologii dedicate sănătății

La baza abilităților smartwatch-urilor HUAWEI de a monitoriza sănătatea se află senzorii hardware personalizați. Aceștia au evoluat constant pentru a asigura dimensiuni mai mici, consum redus și precizie crescută. Senzorii de pe dispozitivele HUAWEI permit două tehnologii principale de detecție: TruSeen pentru monitorizarea semnelor vitale și TruFit pentru monitorizarea metricilor ce țin de activitățile sportive. Alte soluții de ultimă generație, precum TruSleep pentru somn sau TruRelax pentru mindfulness duc la un nou nivel experiențele de utilizare. Deși purtabilele HUAWEI nu sunt dispozitive medicale, anumite elemente de hardware și software au fost certificate de institute medicale la nivel mondial.

În plus, HUAWEI are trei laboratoare la nivel global, două deschise în 2016, în Xi’an și Songshan Lakes din China și unul inaugurat anul acesta, în Helsinki, Finlanda. În Laboratorul de Sănătate din Finlanda activează o echipă multidisciplinară de cercetare științifică formată din șase doctori în științe, 20 de experți din cinci domenii majore – fiziologie, AI, machine learning, testare software și inginerie software – din șapte țări ale Uniunii Europene. Aceste aspecte asigură că fiecare domeniu al cercetării în sport și și sănătate atinge standarde avansate mondiale. Dată fiind cererea în creștere de pe piața sănătății și fitness-ului, HUAWEI și-a luat angajamentul de a cerceta și mai intens monitorizarea algoritmilor de sănătate prin tehnologiile sale din segmentul purtabilelor.

Datele celui mai recent studiu de sănătate HUAWEI

HUAWEI a publicat recent un studiu de sănătate, care oferă informații valoroase referitoare la atitudinea și comportamentul cetățenilor din Europa în privința sănătății personale. Cercetarea, realizată de Ipsos, s-a derulat în opt țări, inclusiv în România, pe parcursul lunii septembrie, și dezvăluie potențialele beneficii ale smartwatch-urilor.

Potrivit datelor, 91% dintre participanții la studiu din România manifestă interes pentru bunăstarea psihologică și a sănătății. Punctele principale de interes menționate cel mai frecvent sunt: capacitatea de odihnă (89%), de a face față stresului (88%), calitatea și durata somnului (88%), imunitatea (89%), vitalitatea/energia (87%), capacitatea de concentrare (87%) și alimentația sănătoasă (87%).

90% dintre români consideră că monitorizarea indicatorilor de sănătate poate fi benefică în menținerea sănătății. Cei mai importanți metrici sunt considerați tensiunea arterială (55%), nivelul zahărului din sânge (43%), pulsul (39%) sau colesterolul (38%). Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani sunt mai obișnuite să-și verifice valorile de sănătate mai des decât alte grupe de vârstă. În rândul grupului de vârstă 30-39 ani se găsesc cei mai mulți deținători de smartwatch-uri. Aceștia se simt mai în formă și mai sănătoși decât ceilalți. 74% dintre utilizatorii de ceasuri inteligente susțin că analiza și sugestiile primite de la dispozitivele lor au influențat schimbările în stilul de viață. 85% au fost determinați să își schimbe comportamentul, rezultând o medie de 1,8 activități noi. 52% și-au îmbunătățit rutina de exerciții fizice, 43% au început să acorde prioritate obiceiurilor de somn, îar 39% au început să facă și mai multe exerciții fizice. 28% au început să ia mai multe pauze la locul de muncă, iar 26% au făcut modificări în dieta lor.

Raportul integral realizat de HUAWEI și Ipsos poate fi descărcat de AICI.

Ceasurile inteligente HUAWEI, caracteristici tot mai avansate

HUAWEI WATCH GT 4 este cel mai nou model de smartwatch din portofoliul producătorului. Este folosit inclusiv pentru a monitoriza și analiza activitățile desfășurate în Laboratorul din Helsinki, deoarece integrează cele mai avansate tehnologii inteligente. Spre exemplu, dispune de o variantă îmbunătățită a tehnologiei TruSeen 5.5+ de monitorizare a sănătății. Rezultatul este o monitorizare a inimii mai precisă cu 30%, chiar și în timpul unor activități intense, precum alergarea sau cele care se desfășoară în medii cu temperaturi mai scăzute.

În perioada sărbătorilor de iarnă, HUAWEI WATCH GT 4 poate fi o opțiune ideală de cadou, mai ales că HUAWEI Store vine cu oferte de nerefuzat, printre care și o ediție limitată de Crăciun a acestui model de ceas inteligent.

Articol susținut de Huawei