Procurorii DNA fac percheziții la sediul Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF, într-un dosar de corupție în care mai mulți angajați sunt suspectați că ar fi luat mită de la administratorii unor firme care fraudau bugetul de stat, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

DNAFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Conform surselor citate, au loc percheziții și la sediile mai multor firme și la locuințele persoanelor suspectate în acest caz.

Sunt vizați angajați ai Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF suspectați că luau mită de la administratorii unor firme pentru a închide favorabil unele controale, deși rezultatele arătau că fraudau bugetul de stat. Astfel, în schimbul mitei sumele constatate ca prejudiciu produs de aceste firme bugetului de stat erau „șterse”, au mai declarat sursele judiciare citate.

Direcția Antifraudă Fiscală desfășoară activități de inspecție fiscală, la nivel național, „în vederea identificării și combaterii fraudei fiscale și colaborează cu alte instituții abilitate pentru realizarea sarcinilor ce revin Agenției Naționale de Administrare Fiscală în domeniu”.