Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare prin care anunță că de miercuri, ora 18:00, până vineri, ora 08:00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

Drum din România, după ninsoareFoto: AGERPRES

În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40...45 km/h, mai notează meteorologii.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, de miercuri seară și până joi dimineață cerul va avea înnorări și vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopții, posibil se vor transforma în lapoviță și ninsoare, spune ANM în prognoza specială pentru București.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 35...45 km/h). Temperatura minimă va fi de 0...1 grad.

De joi dimineață și până vineri dimineață, valorile termice vor scădea, astfel că temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -2...0 grade.

Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.