Șapte dealeri au fost reținuți de polițiști marți, după zece percheziții domiciliare în Cluj-Napoca și Iași, unde s-au găsit 52 de kilograme de droguri.

droguriFoto: David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia

„În urma acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri”, transmit polițiștii.

La fața locului, polițiștii au ridicat 40 de kilograme de muguri de canabis, 12 kilograme de hașiș, aproximativ 120 de grame de cristal și o mașină de numărat bani.

„Facem precizarea că, din cantitățile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro”, scriu autoritățile.

Una dintre persoanele reținute a încercat să arunce în toaletă o parte din cantitatea de droguri, iar o alta a aruncat pe geam o geantă cu 130.000 de euro, care a fost ridicată imediat de autorități.

Potrivit polițiștilor, membrii unei rețele de trafic de droguri ar fi introdus în România, cantități mari de stupefiante și le-ar fi distribuit în cele două municipii, pe parcursul anului 2023.

Dealerii din Cluj și Iași au vândut drogurile în cluburi, cămine studențești și școli, cu ajutorul unor minori, consumatori și ei.

Polițiștii ieșeni anunță că alți șase traficanți au fost arestați preventiv în ultimele trei luni, după ce le-au fost găsite și ridicate aproximativ patru kilograme de canabis, aproape 55.000 de lei.

Cele șapte persoane reținute vor fi trimise cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Iași.