O geantă cu stupefiante găsită de un niște copii în podul unei șuri din satul Vicşani, județul Suceava, a dus la trimiterea în judecată a unui grup de traficanți de droguri de risc și de mare risc, 13 persoane, printre care și adolescenți, fiind inculpați în dosarul instrumentat de DIICOT.

DroguriFoto: Sebastian L | Dreamstime.com

O anchetă de amploare în Suceava a fost declanșată de procurorii DIICOT în momentul în care o cantitate mare de droguri a fost găsită din întâmplare într-o șură.

Anchetatorii au reușit să afle cine le-a ascuns acolo, rețeaua de traficanți fiind trimisă în judecată, notează Monitorul de Suceava.

10 din cei 13 tineri, doi dintre ei minori în vârstă de 16 și 17 ani, care au fost trimiși în judecată de procurori sunt din Siret.

Unul dintre principalii inculpați, în vârstă de 21 de ani, a împachetat canabis și cocaina pe care le-a dat mai departe unui alt inculpat pentru a le comercializa. Acesta din urmă a fost prins de poliție cu stupefiantele în autoturism.

Tânărul de 21 de ani este acuzat și de act sexual cu un minor în formă continuată, după ce a întreținut relații sexuale cu o fată de 14 ani, care a devenit dependentă de droguri pe care tot el i le punea la dispoziție.

Alți doi tineri de 19 ani au ascuns 2,5 kg de canabis și 4.43 grame de ciuperci uscate în șura din satul Vișcani, considerând că este o locație sigură, după ce au simțit că polițiștii sunt pe urmele lor. Ulterior, doi copii au dat peste stupefiante.

După această captură, grupul a oprit temporar activitățile legate de traficul de droguri, dar au căzut în plasa oamenilor legii după aceea, când au vândut cocaină unui investigator aflat sub acoperire.

Un alt important inculpat din dosar, un tânăr de 24 de ani, este acuzat și de „răzbunare pentru ajutorul dat justiției”, după ce l-a amenințat în stil mafiot pe unul dintre minori, care a dat declarații în fața anchetatorilor, într-unul dintre episoade încercând să îl răpească de pe stradă și să îl bage cu forța într-o mașină condusă de un alt inculpat în dosar.

Dosarul cu cei 13 inculpați a fost înregistrat pe rolul tribunalului Suceava, în vederea începerii procesului. Tinerii beneficiază de prezumția de nevinovăție până la decizia finală a judecătorilor. (sursă foto Dreamstime)