Drumul forestier cunoscut sub denumirea „Valea Stanciului” din judeţul Cluj s-a surpat parţial, în zona acostamentului, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale şi a aluviunilor, tronsonul, frecventat adeseori de turişti, fiind închis. Autorităţile din judeţ intervin pentru evacuarea a aproximativ o sută de turişti aflaţi, sâmbătă după-amiază, în acea zonă, relatează News.ro.

Drum inundatFoto: Stanislav Loginov | Dreamstime.com

„Structura drumului forestier denumit popular «Valea Stanciului», care face legătura între centrul localităţii Răchiţele şi punctul turistic cascada «Vălul Miresei», a fost afectată din cauza precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor formate în urma acestora. În acest context, poliţiştii, împreună cu administratorul drumului public, au luat măsuri de închidere a circulaţiei publice pe acest sector de drum până la remedierea situaţiei”, transmit sâmbătă oficiali Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În condiţiile în care în zonă se află, sâmbătă după-amiază, aproximativ o sută de turişti, autorităţile au mobilizat jandarmi din cadrul şi salvamontişti pentru a-i evacua pe aceştia în siguranţă. Poliţia precizează că în urma evenimentului nu au fost persoane rănite.

[Foto articol © Stanislav Loginov | Dreamstime.com]