Ucraineanul de 35 de ani căutat de mai bine de 30 de ore de salvamontişti, poliţişti de frontieră din Maramureş şi grăniceri din Ucraina a fost găsit în viaţă. El este într-o stare precară, după ce a stat două nopţi pe munte, în condiţii de vreme extrem de dificile, cu zăpadă, temperaturi scăzute, viscol şi ceaţă.

​Intervenţie SalvamontFoto: Rechitan Sorin | Dreamstime.com

Salvamont Maramureş anunţă că cetăţeanul ucrainean căutat încă de luni a fost găsit.

„În urmă cu puţin timp, datorită excelenţei colaborări dintre Salvamont Maramureş, Poliţia de Frontieră Maramureş şi Unitatea Grănicerilor din Ucraina, a fost identificat şi salvat de grănicerii ucrainieni, în zona de frontieră România - Ucraina, cetăţeanul ucrainean căutat de mai bine de 30 ore. Acesta este în viaţă, aflat într-o stare fizică precară datorită parcursului extrem de greu şi a condiţiilor meteo dificile”, a transmis marţi Salvamont Maramureş, citat de News.ro.

Salvatorii au avut parte de o operaţiune extren de dificilă.

Prima parte a operaţiunii de căutare-salvare a cetăţeanului ucrainean s-a întrerupt, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.20, salvatorii negăsind nimic în zonele în care s-a făcut căutarea.

De dimineaţă, căutările au fost reluate pe alte două trasee, în condiţii dificile - strat nou mare de zăpadă depusă, ceaţă şi viscol. Temperatura resimţită se situa la - 10 grade.

____________

(Foto articol: © Rechitan Sorin | Dreamstime.com)