Autoritățile din Brăila, Galați, Tulcea, Călărași și Constanța au decis să suspende luni cursurile școlilor în condițiile în care județele sunt afectate de vremea extremă.

ȘcoalăFoto: AGERPRES

Conform ISU Brăila, prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ, notează News.ro.

O decizie similară a fost luată şi în judeţele Galaţi și Tulcea aflat de asemenea sub avertizare cod roşu de viscol până la ora 16.

Şi în județul Călăraşi, care este vizat de un cod portocaliu, cursurile vor fi suspundeate.

„Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Anunțul Ministerului Educației despre suspendarea cursurilor

Ministerul Educației a transmis că orele care nu se fac luni vor fi recuperate în funcție de cum vor decide inspectoratele județene.

  • „Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.
  • Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.
  • În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată. Având în vedere că situația este dinamică, Ministerul Educației ține permanent legătura cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene”, a transmis Ministerul Educației.