​Românii care sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire ar putea primi o amânare de încă un an pentru montarea repartitoarelor de căldură. Un proiect în acest sens a fost depus de parlamentarii liberali.

RepartitoareFoto: Agerpres

„PNL a depus azi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungeşte cu un an, până la 31 decembrie 2024”, anunţă PNL.

„Iniţiatorii liberali vor compensarea costului achiziţiei şi montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuinţă. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire”, afirmă liberalii.

Potrivit PNL, „acest ajutor va putea fi folosit şi pentru plata sumei care depăşeşte subvenţia de 750 lei din costul repartitoarelor”.

”Proiectul legislativ este iniţiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veştea şi de alţi parlamentari. Mai semnează preşedintele Comisiei de Energie din Senat şi cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor”, afirmă PNL.

Obligativitatea montării de repartitoare a fost amânată de două ori până acum.