Mai puţin de 20% din alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat la urne, până duminică la prânz, în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar, potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Vot in Republica MoldovaFoto: Agerpres

Prezenţa la vot la nivel naţional, la ora 13:00, era de 18,94%, numărul votanţilor fiind de 161.450, dintr-un total de 839.239 alegători înscrişi pe listele electorale, arată Agerpres.

În municipiul Bălţi, şi-au exprimat dreptul de vot 11.737 persoane, ceea ce reprezintă doar 11,71% din totalul potenţialilor votanţi.

În acelaşi timp, în municipiul Ungheni, au votat doar 4.451 persoane, adică 15,71% din electorat, iar în municipiul Edineţ au ieşit la vot 2.451 reprezentând 15,4% din totalul alegătorilor.

De asemenea, în municipiul Comrat din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia au participat la vot, până la ora 13:00, doar 4.001 persoane, ceea ce înseamnă 18,7% din totalul populaţiei cu drept electoral.

În suburbiile municipiului Chişinău, prezenţa la vot era de 15,92%.

Populaţia cu drept de vot din 273 de localităţi din Republica Moldova se prezintă duminică la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Al doilea tur de scrutin este organizat după ce, în urmă cu două săptămâni, la 5 noiembrie, niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a obţinut majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

Potrivit legislaţiei electorale din Republica Moldova, în turul al doilea, alegerile sunt declarate valabile dacă la acestea participă cel puţin 20% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale din acea localitate.