Se circulă în condiţii de iarnă, ninge şi se depune zăpadă pe carosabil pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Vaslui. Toate porturile de la malul Mării Negre au fost închise, din cauza vântului puternic.

Drum din România, după ninsoareFoto: AGERPRES

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

Autorităţile din judeţul Buzău sunt în alertă, sâmbătă seară, întrucât în zona de munte şi la limita cu judeţul Vrancea ninge abundent, stratul de zăpadă depăşind zece centimetri la Bisoca.

În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas temporar înzăpezită.

În judeţul Braşov, pe DN 10, mai multe TIR-uri şi un autoturism au rămas blocate, din cauza zăpezii sau a lipsei lanţurilor ori anvelopelor de iarnă.

Totodată, traficul este blocat pe drumuri naţionale din judeţele Bihor, Brăila şi Constanţa, din cauza unor copaci doborâţi de vânt. Probleme din cauza zăpezii sunt şi pe DN 13A, în Harghita.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, astfel că traficul estre blocat pe DN 1H, localitatea Şinteu, judeţul Bihor, şi pe DN 22, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Scorţaru Vechi, judeţul Brăila.

De asemenea, se circulă pe un sens al DN 22C, în localitatea Medgidia, şi DN 38, localitatea Negru Vodă, judeţul Constanţa.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă și pe majoritatea drumurilor din judeţul Vaslui şi patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică, sâmbătă, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului.

Utilajele acţionează cu antiderapant pe cinci drumuri naţionale din judeţul Galaţi, după ce ploaia s-a transformat în ninsoare, informează Secţia Drumuri Naţionale Buzău.