Peste 9.000 de protestatari au organizat, astazi, un miting in orasul Mioveni, in ce-a de-a patra zi de greva a angajatilor de la Dacia. La miting nu au participat doar angajati de la Dacia, ci si reprezentanti ai Blocului National Sindical din toata tara si reprezentanti ai sindicatelor angajatilor Renault din Franta, care au vrut sa fie alaturi de colegii lor din Romania. Mitingul a inceput la ora 10 si s-a incheiat in jurul orei 14, pentru ca protestatarii au obtinut autorizatie doar pentru 4 ore de miting. Spre sfarsitul protestului, sute de sindicalisti s-au prins intr-o Hora a Unirii, in centrul orasului Mioveni.

Negocierile dintre patronatul de la Dacia si sindicatul uzinei nu au ajuns la niciun rezultat nici ieri. Administratia a oferit o majorare de 130 de lei de la 1 ianuarie si de 26 de lei incepand cu 1 septembrie, insa sindicalistii au respins aceasta oferta, solicitand o majorare de 550 de lei.

Potrivit Realitatea TV, in fiecare zi de greva generala, societatea inregistreaza pierderi de aproximativ zece milioane de euro.

La inceputul saptamanii, directorul de comunicare al Dacia Pitesti, Liviu Ion, a declarat intr-o conferinta de presa ca administratia nu poate acorda o majorare salariala de 550 de lei, asa cum au cerut sindicalistii. El a afirmat ca adunand toate cererile salariale solicitate de sindicat, s-ar ajunge la o crestere de peste 70 la suta, lucru care nu poate fi luat in calcul pentru ca Dacia trebuie sa recupereze pierderi de 61 de milioane de euro.

Comentariul unui cititor

Ovidiu ne-a scris:

Dacia produce 1300 masini zilnic . Le vinde la 8000 EUR una.

Bani incasati 1300 X 8000 = 10,4 Mil EUR ( IN-CA-SATI)

Din acestia se deduc cheltuielile care sunt in jur de 90-95% si ramane 500,000 EUR profit zilnic, care se pierde.

Deci, in perioada GREVEI , Dacia nu incaseaza acesti 10 MIL eur de care vorbeste toata presa si nu pierde 10 M din profit.