Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat joi de Judecătoria Sectorului 2 la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, în urma unui control în trafic al poliţiştilor Brigăzii Rutiere.

Mirel PaladaFoto: AGERPRES

Conform deciziei instanței, citată de Agerpres, Mirel Palada va sta trei ani sub supraveghere, perioadă în care este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile la ADP Sector 2 sau la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

De asemenea, el are interzis timp de trei ani să mai conducă o maşină pe drumurile publice.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Mirel Palada a fost trimis în judecată în luna aprilie pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de sânge după ce în 8 octombrie 2020, în jurul orei 23,30, a fost prins în trafic în centrul Capitalei, mirosind a alcool. El a fost condus atunci la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În decembrie 2020, Palada a fost condamnat la 9 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.

În septembrie 2017, Mirel Palada l-a lovit în faţă pe senatorul USR Mihai Goțiu, în timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitaţi. A doua zi, senatorul USR a depus plângere penală pentru ultraj împotriva lui Mirel Palada.