Poliția a deschis dosarul penal pentru vătămare din culpă în urma accidentului în care a fost implicat Gigi Becali, care spune că a ajuns cu mașina în șanț după ce ar fi încercat să evite un alt autoturism intrat în depășire. El afirmă că celălalt șofer „nu a avut obraz” și a plecat de la fața locului: „Să mă caute, să îşi ceară iertare şi nu îi mai fac plângere penală”.

Gigi BecaliFoto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Amintim că poliţiştii din Ilfov au găsit duminică într-un şanţ de pe Centura Capitalei, în zona localităţii Dobroeşti, un autoturism Rolls Royce Ghost Black Badge în care nu se afla nimeni. Ulterior, a fost identificat proprietarul maşinii - Gigi Becali.

Becali susţine că a încercat să facă o depăşire pe Centura Capitalei, însă şoferul acelui autoturism a intrat şi el în depăşire, iar pentru a evita impactul a tras de volan şi a intrat cu maşina în şanţ. El este cel care ar fi sunat la 112, însă poliţiştii nu l-au mai găsit în maşină. Celălalt şofer care ar fi implicat în accident nu a fost încă identificat.

Dosar penal pentru vătămare din culpă

Accidentul ar fi avut loc duminică, în jurul orei 12.00, însă Gigi Becali s-a prezentat la Spitalul Pantelimon în noaptea de duminică spre luni, iar ulterior unitatea medicală a anunţat Poliţia.

Patronul clubului FCSB a fost testat pentru consum de alcool și droguri, rezultatele fiind negative.

Poliția Ilfov a anunțat că a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă.

  • „La data de 13 noiembrie, în jurul orei 01,10, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o unitate spitalicească din Bucureşti cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 00,10, la unitatea medicală respectivă s-a prezentat un bărbat care a declarat că a fost victima unui accident rutier produs la data de 12 noiembrie pe DNCB, km 13 + 500 - Dobroeşti.
  • Poliţiştii din Pantelimon s-au deplasat la unitatea spitalicească respectivă pentru continuarea cercetărilor, context în care au identificat victima, respectiv un bărbat în vârstă de 65 de ani. Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul respectiv ar fi fost conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier din data de 12 noiembrie produs pe DNCB la km 13+500 în zona localităţii Dobroeşti.
  • În cauză, conducătorul auto a fost testat cu aparatele din dotare, în vederea depistării prezenţei în organism a alcoolului şi a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative.
  • Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri din Pantelimon în vederea identificării unor posibili participanţi la trafic implicaţi în producerea evenimentului rutier şi a stabilirii cu exactitate a tuturor condiţiilor şi împrejurărilor în care acesta s-a produs, în cauză fiind deschis dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis luni Poliția Ilfov.

„Eu am intrat în şanţ, omul n-a avut măcar puţin obraz”

Becali a mers duminică noapte și la Poliția Ilfov.

  • „Păi, le-am spus cum s-a întâmplat. Eu eram în depăşire şi cineva a intrat în depăşire în lateral cu mine. Am făcut stânga, am intrat în şanţ, l-am ocolit pe el.
  • Eu am intrat în şanţ, omul n-a avut măcar puţin obraz. S-a dus mai departe, nici n-a oprit. Îl îndrum, pe cel care a făcut asta, vede acuma la voi, să mă caute, să îşi ceară iertare şi nu îi mai fac plângere penală. Mi-au făcut astea, testul drog, testul de alcool, îţi dai seama, canabis, alea alea.
  • Adevărat că m-a zdruncinat puţin, că ăla e şanţ mare, aţi văzut cât de mare e şanţul ăla? Bine că n-am păţit nimic”, a declarat Gigi Becali la iașirea de la Poliție, conform GSP.

Patronul FCSB a venit la Poliție tot cu o mașină Rolls Royce, glumind cu jurnaliștii că și-a reparat „ca prin minune” autoturismul cu care a făcut accident, scrie GSP. El a spus că mașina este a ginerelui său.