Un tânăr de 20 de ani a fost arestat preventiv după ce şi-a şantajat fosta iubită cu postarea de imagini compromiţătoare pe reţelele de socializare, a anunţat joi IPJ Dâmboviţa.

Revenge porn, imagine conceptualaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Fata, de 20 de ani, din comuna dâmboviţeană Cobia, era ameninţată cu publicarea pe internet a unor imagini compromiţătoare dacă nu îşi reia relaţia cu fostul iubit, potrivit Agerpres.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 iunie, dar şi în după-amiaza zilei de 26 octombrie, prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie, ar fi ameninţat o tânără de 20 de ani, din comuna Cobia, că va publica imagini video cu caracter compromiţător pe reţelele de socializare şi alte site-uri dacă nu îşi vor relua relaţia. În plus, la data de 26 octombrie, acesta ar fi postat pe o aplicaţie de mesagerie un clip video în timp ce ar fi fost întreţinut un act sexual cu victima", au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii au efectuat şi două percheziţii în acest caz.

„La data de 1 noiembrie, în urma probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti - Formaţiunea de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară la imobilele utilizate de către tânărul de 20 de ani", mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor a fost pus în executare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul Poliţiei Oraşului Găeşti, pentru audieri.

Tânărul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, fiind cercetat pentru şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri.