Actorul Arnold Schwarzenegger consideră că ar fi putut să fie „un președinte grozav” al Statelor Unite ale Americii (SUA) și speră ca președintele care va fi ales anul viitor să fie „un om cu sânge tânăr”. Schwarzenegger nu poate candida la alegerile din SUA, pentru că nu s-a născut pe teritoriul american, conform BBC, citat de Agerpres.

Arnold Schwarzenegger in serialul „Fubar” de pe NetflixFoto: Skydance Television / Album / Profimedia

„Cred că aş fi putut să fiu un preşedinte grozav. Tot ce am realizat îi datorez Americii”, a spus Arnold Schwarzenegger la BBC.

„America mi-a oferit multe oportunităţi şi poporul american a fost atât de primitor, m-a primit cu braţele deschise. Nicio persoană nu m-a împiedicat să am succes. Aşadar, singurul lucru pe care nu pot să îl fac este să candidez la preşedinţie, dar nu mă voi plânge din cauza acestui lucru”, a spus actorul, care a precizat că „ar fi puţin cam egoist din partea mea să ies în spaţiul public şi să încerc să modific legea”.

Ce spune Schwarzenegger despre Biden și Trump

Actorul a subliniat că Biden și Trump (care vor fi cel mai probabil contracandidați la alegerile de anul viitor) sunt în vârstă, pe lângă faptul că au avut deja câte un mandat.

„Sper doar ca America să găsească un om cu sânge cu adevărat tânăr. Pentru că, pentru mine, este puţin ciudat că astăzi avem o bătălie între oameni de la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80, în loc de oameni de 40 şi 50 de ani, sau poate chiar mai tineri, şi să le oferim o şansă la această mare, mare funcţie”, a mai spus Arnold Schwarzenegger.

Actorul a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost starul unor filme precum „Terminator” şi „Conan Barbarul”.