Pista Aeroportului din Craiova a fost redeschisă, joi, cursele regulate urmând să fie reluate din 29 octombrie, odată cu finalizarea lucrărilor la suprafaţa nivelată a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă, iar din 30 octombrie se vor relua zborurile către Dortmund.

Aeronavă TaromFoto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, operaţiunile desfăşurate în cadrul proiectului de 110 milioane euro de extindere şi modernizare a aeroportului au fost necesare pentru creşterea capacităţii portante, însemnând creşterea siguranţei şi reducerea avariilor, în cazul unei eventuale ieşiri în decor a aeronavelor.

„Pe o suprafaţă de aproape 280.000 mp, de-a lungul pistei, a fost decopertat stratul vegetal iar terenul a fost tratat cu soluţii speciale pentru protejare şi impermeabilizare. La final, pământul şi stratul vegetal au fost reaşezate. Din cauza gradului de complexitate a lucrărilor şi pentru a nu perturba traficul aerian, în perioada 16-25 octombrie, zborurile pe Aeroportul Internaţional Craiova au fost suspendate. Cursele regulate se vor relua de pe data de 29 octombrie iar de pe 30 octombrie se vor relua zborurile către Dortmund”, a declarat preşedintele CJ Dolj, citat de Agerpres.