Cadavrul unui pui de urs a fost găsit într-un copac, în zona satului Ghipeş din comuna Mărtiniş, județul Harghita, fiind declanşate cercetări pentru a se stabili dacă animalul a murit din cauze naturale sau dacă a fost săvârşită vreo infracţiune.

Pui de ursFoto: Erik Mandre | Dreamstime.com

Şefa Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu, Balla Izabella, a precizat pentru Agerpres că instituţia pe care o conduce a fost informată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din zonă că s-a găsit corpul unui urs suspendat într-un copac şi s-a acţionat potrivit legii.

Aceasta a precizat că trebuie făcută necropsia pentru a se stabili dacă animalul a murit sau nu din cauze naturale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a declarat că se fac cercetări pentru infracțiunea de braconaj cinegetic, urmând ca, la finalul anchetei, să se dea o soluţie prin Parchetul din cadrul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc.

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, nu a dorit să facă declaraţii, până la finalizarea cercetărilor, dar a confirmat că leşul a fost observat într-un copac şi a fost coborât de acolo de pompierii voluntari din localitate. Din imaginile postate în mediul online, se vede cum trupul animalului este coborât din copac cu ajutorul unei frânghii.

Surse de la faţa locului au spus că nu a fost găsit vreun laţ în care să fi fost prins ursul, fiind înaintată ipoteza că acesta a rămas blocat între crengile copacului şi nu a mai putut să coboare.