Marcel Şerbuc, bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica concubinei sale, al cărei trup neînsuflețit a fost găsit, în iunie, în lada canapelei într-un apartament din București, a fost trimis în judecată.

Ilie Marcel Serbuc, dat in urmarire internationala pentru omorFoto: Politia Romana

Conform avocatului Adrian Cuculis, bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor calificat și tâlharie, dosarul aflându-se în faza camerei preliminare.

„Practic s-a ajuns la concluzia că după ce a tâlharit-o pe fetița de 12 ani și i-a furat bijuteriile, pentru a se asigura că scapă, a omorât-o și a ascuns-o în 2 saci sub canapea. Judecata în camera preliminara a început iar familia cere de la Șerbuc și daune de 200.000 de euro”, a spus Cuculis.

Avocatul spune că bărbatul ar putea sta cel puțin 20 de ani după gratii dacă va fi găsit vinovat.

Ilie Marcel Serbuc a fost adus în luna august în România, din Olanda.

În 7 iunie, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului în vârstă de 37 de ani, pentru infracțiunea de omor.

Cadavrul fetei, pus într-un sac și ascuns în lada unei canapele

Anchetatorii au fost sesizați în acest caz în 3 iunie, de către proprietarul unui apartament din Sectorul 4 că, după plecarea chiriaşilor săi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic care emana un miros de putrefacţie.

Bărbatul închiriase apartamentul din 31 martie, achitase chiria pe luna aprilie, însă întârziase cu cea aferentă lunii mai, motiv pentru care în 12 mai a fost contactat de către proprietar, căruia i-a spus că se află în Spania, la muncă, după care nu a mai putut fi contactat. În 25 mai o cunoştinţă a proprietarului i-a semnalat acestuia că în apartament nu se afla nici o persoană, iar în locuinţă se simţea un miros de putrefacţie, iar în 3 iunie, proprietarul, care nu locuieşte în Capitală, a venit şi a descoperit cadavrul.

Conform tatălui fetiţei, atât ea, cât şi mama au dispărut din jurul datei de 11 aprilie. Potrivit anchetatorilor, acesta a menţionat că minora a mers să locuiască cu mama sa şi cu concubinul acesteia, însă nu a putut indica adresa la care locuiau cei trei. El a relatat că a avut ultima discuţie cu fiica sa în 9 aprilie, iar din 11 aprilie aceasta nu a mai putut fi contactată.

În data de 13 aprilie, mama copilului a părăsit România cu destinaţia Spania.