Până duminică la prânz peste 300.000 de oameni au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Alte 50.000 de persoane încă stau la rând, pe o lungime de câțiva kilometri, iar timpul de așteptare este de 12 ore, scrie News.ro.

Credincioșii care stau la rând pentru a ajunge la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Deși racla cu moaște ar fi trebuit să fie reintrodusă în catedrală duminică, acest lucru nu s-a mai întâmplat, având în vedere că mii de oameni se află încă la rând.

„Racla va fi introdusă în Catedrala Mitropolitană în momentul în care numărul de pelerini va scădea. Posibil să se întâmple la noapte sau mâine dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.)”, a declarat pentru News.ro, preotul Lucian Apopei, director de comunicare în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele opt zile de pelerinaj de până acum au avut nevoie de îngrijiri medicale 591 de persoane, iar 47 dintre acestea au fost transportate la spital.

La Sfânta Liturghie desfăşurată sâmbătă pe pietonalul din faţa catedralei ieşene au participat, potrivit jandarmilor, 35.000 de persoane, un număr record pentru sărbătorile religioase de la Iaşi din ultimii ani.

După Sfânta Liturghie, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a premiat zece persoane, între care cinci tineri cu rezultate remarcabile la olimpiadele internaţionale, dar şi cinci persoane în vârstă, care pe parcursul vieţii au fost cântăreţi în biserică, mai scrie sursa citată anterior.