"Tot ceea ce au adunat in dosar sunt doar niste minciuni", a declarat fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, dupa audierile de miercuri dimineata de la DNA.

Muresan a acuzat, din nou, presiunile politice care se fac in cazul sau, sustinand ca cineva a avut interesul sa blocheze proiectul pe care-l desfasura in Azerbaidjan.

Ioan Avram Muresan s-a prezentat pentru a patra zi in fata procurorilor anti-coruptie, pentru a i se aduce la cunostinta dovezile in dosarul in care acesta este cercetat. Muresan este acuzat de trafic de influenta. In acelasi dosar este cercetat si fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Marti, la iesdirea de la audieri, Muresan a declarat ca va fi foarte atent pe viitor in studierea dosarului si ca in perioada imediat urmatoare "va face pe detectivul" pentru a afla cine a furnizat presei imaginile din timpul flagrantului. Este vorba de filmul difuzat de TVR1, in care Muresan apare cind ia plicul cu cei 15.000 euro de la omul de afaceri Ciorba, pe care i-l da lui Decebal Traian Remes. In alta scene, Muresan vorbeste cu Ciorba despre plic si ii atrage atentia prin semne ca ar putea fi urmariti.

Pe de alta parte, inspectia judiciara a CSM arata ca nu se poate stabili, "fara dubiu, persoana care a multiplicat si transmis catre terti imaginile 'Scurtmetrajului spagii Muresan - Remes' ", se arata in raportul inspectorilor, dupa sesizarea din oficiu a CSM in legatura cu provenienta filmarilor difuzate de TVR, potrivit NewsIn.

"Nu s-a putut stabili, fara dubiu, persoana care a multiplicat si transmis catre terti inregistrarea audio-video si care a incalcat confidentialitatea lucrarilor care au caracter secret, fiind certa doar posibilitatea de multiplicare a montajului audio-video, atat in cadrul Serviciului Tehnic, cat si in incinta sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie", se precizeaza in raport.

Potrivit raportului Inspectiei Judiciare, imaginile difuzate de postul public de televiziune pe 10 octombrie 2007 ar fi fost realizate de Serviciul Tehnic al DNA in perioada 7 octombrie, ora 19.00 - 8 octombrie, ora 11.00.