Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, în funcție din 2006, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, el fiind acuzat că a cerut mită 30.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro, de la un medic pentru a interveni pentru angajarea acestuia la spitalul din Mioveni, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Conform CV-ului său, Georgescu este membru PSD din octombrie 1998. El este vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.

Ion Georgescu, primarul orașului MioveniFoto: Hotnews

UPDATE Primarul Ion Georgescu a ajuns miercuri seară la sediul DNA pentru audieri. Întrebat de un reporter de ce este acuzat, edilul a răspuns: „Nu am luat, am dat”, fără a oferi alte explicații, relatează Digi24.

Conform surselor citate, primarul a cerut mită 30.000 de euro de un medic căruia îi promisese că îl va ajuta să se angajeze la spitalul din Mioveni. Din acești bani, el a primit 10.000 de euro. Pentru că nu a rezolvat angajarea medicului care i-a dat mita, Ion Georgescu a trebuit să îi restituie acestuia banii.

Georgescu a fost prins în flagrant de procurori miercuri seară, în sediul Primăriei Mioveni, unde îi restituia doctorului cei 10.000 de euro.

Spitalul din Mioveni este primul construit de la zero în ultimii 30 de ani în România. Recepția acestuia a avut loc în septembrie 2019, dar unitatea nu funcționează nici acum cu toate secțiile deschise. Spitalul din Mioveni are 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli.

Construcția Spitalului Orășenesc din Mioveni a început în martie 2016, iar finanțarea a fost asigurată integral din programul PNDL, investiția fiind de 68 de milioane de euro.

Spitalul are 23 de secții, dar sunt deschise doar nouă, iar concursurile de angajare au fost anulate în perioada pandemiei, conform unui reportaj diguzat de Digi 24 în luna septembrie.

„Situația e disperată. Primarul zicea că s-ar putea să nu mai fie bani. Bineînțeles, medicina e scumpă, iar mai ales medicina de boli infecţioase și terapie intensivă e foarte scumpă. Cheltuielile pe care le-am avut au fost cu multe zerouri”, a declarat managerul spitalului, Horia Trăilă.

Ion Georgescu (63 de ani) conduce localitatea Mioveni din anul 2006, când a câștigat primul mandat de primar. Până în 2006 el a fost, timp de 6 ani, viceprimar al localității.

În perioada 1985 - 2000, Ion Georgescu a lucrat la uzina Automobile Dacia-Renault, ca „șef depozit cantină”, conform CV-ului său.

Primarul și-a trecut în CV următoarele studii:

  • Master în Managementul afacerilor financiare, Universitatea din Craiova
  • Absolvent al Facultății de economie și administrare a afacerilor, specializarea Management, în cadrul Universității din Craiova
  • Şcoala profesională de comerţ I.H.R., Bucureşti;
  • Liceul Economic Piteşti

El nu menționează însă și în ce perioadă a făcut aceste studii, precizând în CV că acestea sunt enumerate „în ordine cronologică”.

Conform CV-ului său, Georgescu este membru PSD din octombrie 1998. El este vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.