Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi după ce, la începutul lunii septembrie, au furat bijuterii în valoare de aproape 900.000 de lei dintr-un magazin din Craiova. Ei au fost prinşi pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, notează News.ro.

Jaf la un magazin de bijuteriiFoto: Shutterstock

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au anunţat, miercuri, că un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii din comuna Călineşti, judeţul Teleorman, au fost reţinuţi de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, fiind bănuiţi de furt calificat.

Publicația locală Gazeta de Sud a publicat imagini surprinse de camera de supraveghere din interiorul magazinului de bijuterii.

În imagini se vede o persoană care ține cu dinții o lanternă și pare că are o pungă în mână, în timp ce se târăște pe podeaua magazinului.

Se oprește în dreptul unor dulapuri și începe să cotrobăie după bijuterii.

Poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat din Craiova că, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, persoane necunoscute au intrat într-o societate comercială de pe strada Brestei din Bănie, de unde au furat mai multe bijuterii.

„În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, s-a stabilit faptul că în noaptea de 05/06 septembrie, bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, femeia rămânând în afara clădirii în scopul asigurării locului faptei, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 880.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Cei doi au fost prinşi marţi, în incinta Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti. Ei au fost preluaţi şi duşi la audieri la sediul IPJ Dolj, iar apoi a fost luată măsura reţinerii lor pentru 24 de ore.