Poliţiştii prahoveni care cercetează mai multe persoane implicate în scandaluri produse pe stradă, la Ploieşti, au reţinut 11 suspecţi, membri ai unor familii rivale, care s-au bătut în repetate rânduri pe stradă, în Ploieşti, folosind bâte, săbii, topoare, macete, dar şi arme de foc, potrivit News.ro. Miercuri, procurorul de caz va decide dacă cere mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit datelor furnizate de Poliţia judeţeană Prahova, poliţiştii au reţinut 11 bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani, implicaţi în scandaluri produse pe stradă, în municipiul Ploieşti. Suspecţii sunt cercetaţi pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere. Ei vor fi prezentaţi Parchetului pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cei 11, membri ai lumii interlope, care fac parte din două familii care se duşmănesc, fuseseră ridicaţi marţi şi duşi la audieri, în urma a 16 percheziţii făcute în Ploieşti şi în comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi.

Bărbaţii sunt suspectaţi că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, în jurul orei 02.00, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, după ce s-au încăierat în stradă, în cartierul din zona de vest a Ploieştiului. Concret, în jurul orei 2:00, membrii a două familii s-au luat la bătaie într-un parc, folosind bâte, săbii, topoare, macete, dar şi arme de foc, în scopul intimidării reciproce. În timpul scandalului, caroseria unui autoturism a fost distrusă.

Câteva zile mai târziu, în 25 septembrie, în jurul orei 06.00, membri ai aceloraşi familii s-au întâlnit în zona centrală a municipiului Ploieşti, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, au distrus caroseria unui alt autoturism.

Marţi, 16 persoane suspectate că au participat la scandalurile de luna trecută au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

În urma celor 16 percheziţii care au avut loc marţi, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, patru pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.