În ultimii ani, opțiunile de învățare online s-au multiplicat considerabil. Cu o varietate de platforme și resurse disponibile, românii au început să acceseze din ce în ce mai des și din ce în ce mai multe tipuri de cursuri online, atât în interes profesional cât și personal. În acest context, platforma mindclass se remarcă drept una dintre cele mai inovatoare opțiuni de învățare online din România, cu aplicabilitate atât în mediul corporate cât și în industria învățământului formal.

mindclassFoto: High-Tech Systems & Software

Ce este mindclass?

„mindclass este o platformă de e-learning care folosește elemente de gamificare, Inteligență Artificială și Realitate Virtuală, pentru a oferi cursanților o experiență de învățare adaptată realității tehnologice din prezent. Dezvoltată de High-Tech Systems & Software (htss), platforma mindclass se adresează atât mediului privat cât și celui universitar, oferind acces la peste 180.000 de cursuri dezvoltate în regim propriu sau de către parteneri, acoperind o gamă largă de domenii: de la business și tehnologie, la dezvoltare personală și conținut general. În afară de materialele ready-made, mindclass dezvoltă conținut educațional la comandă, în funcție de cererile și nevoile clienților.

În cazul în care companiile își doresc propriile cursuri, acestea sunt dezvoltate de experții mindclass cu ajutorul inteligenței artificiale și a elementelor de gamificare, reușind să ofere experiențe de învățare 360”, afirmă Gabriela Carata, Education Product Director mindclass.

Care sunt cele mai accesate cursuri?

Pornind de la statisticile interne ale mindclass, se remarcă un trend care subliniază importanța tehnologiei și nevoia de specializare în domenii precum IT, HR și contabilitate. Astfel, printre cele mai accesate cursuri online din biblioteca comună a platformei mindclass se numără:

  • Cursurile online de IT
  • Cursurile online de contabilitate
  • Cursurile online privind GDPR
  • Cursurile online de resurse umane
  • Cursurile online pentru formatori

mindclass este o soluție optimă și pentru mediul de învățare formală, transformând modul de predare și evaluare utilizat în școlile și universitățile tradiționale, oferind posibilitatea de personalizare și adaptare a procesului de învățare, în funcție de nevoile fiecărui elev sau student.

Ce urmează pentru mindclass?

Platforma dezvoltată de htss este în plin proces de consolidare pe piața locală și își extinde orizonturile și către piețele externe, de unde au început deja să apară deja primele cereri de internaționalizare a platformei. Din punct de vedere al industriilor pe care le adresează, mindclass deservește clienți din Healthcare&Pharma, FMCG, Administrație ublică și Educație.

În ceea ce privește apetitul românilor pentru sisteme de educație continuă, în ultima perioadă se remarcă un trend ascendent care va continua și în anii următori. Astfel, potrivit Gabrielei Carata, cu digitalizarea accelerată de pandemie, e-learningul din România se află într-o etapă de maturizare. Education Product Directorul mindclass anticipează o adoptare crescută a platformelor de învățare online atât în sectorul privat, cât și în cel public, unde, potrivit acesteia, există un potențial imens de dezvoltare, impulsionat și de posibilitățile de finanțare prin fonduri europene.

Despre mindclass:

mindclass este o platformă de e-learning care folosește elemente de gamificare, Inteligență Artificială și Realitate Virtuală, pentru a oferi cursanților o experiență de învățare adaptată realității tehnologice din prezent. Dezvoltată de htss, platforma mindclass se adresează atât mediului privat cât și celui universitar, oferind acces la peste 180.000 de cursuri dezvoltate în regim propriu sau de către parteneri. În afară de materialele ready-made, mindclass dezvoltă conținut educațional la comandă, în funcție de cererile și nevoile clienților.

Articol susținut de High-Tech Systems & Software