O bătrână în vârstă de 84 de ani din județul Neamț care a traversat neregulamentar, provocând un accident rutier în care au murit trei persoane, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Femeia trebuie să plătească și despăgubiri, a decis instanța.

Accident rutierFoto: Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Aciidentul s-a petrecut pe 22 noiembrie 2019, în localitatea Săbăoani, din Neamț.

Femeia a traversat neregulamentar un drum european, au stabilit polițiștii, iar un șofer a tras de volan ca să o evite, lovind o altă mașină în care se aflau o mamă și fiul său. Toți trei și-au pierdut viața, potrivit Știrile ProTV.

Femeia de 84 de ani trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 170.000 de euro, daune morale, după ce instanța a găsit-o vinovată, dar spune că nu dispune de o asemenea sumă.

Acum are pus sechestru pe o casă din chirpici, pe o anexă și pe un teren agricol.

Femie se apără și spune că nu se consideră vinovată. Cu toate acestea, magistrații au decis după examinarea probelor că prin acţiunea sa de a se angaja în traversarea unui drum european, intens circulat, prin loc nepermis și fără să se asigure, bătrâna este cea care a provocat accidentul, dând dovadă de neglijență.

„Este bine de știut că și pietonii pot avea o răspundere penală în acest sens. A ucide o persoană într-un accident rutier nu înseamnă că singurul vinovat poate fi conducătorul auto. Poate fi și pietonul. Au obligații la fel de mari ca și conducătorul auto. La urma urmei, sunt și ei participanți la trafic", a declarat avocatul Andrada Dobrea.

Decizia instanței nu este definitivă. (Sursă foto Dreamstime)