Avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în Maternitatea Botoşani din cauza neglijenţei cadrelor medicale, a anunţat că va cere procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să propună arestarea preventivă a medicului de gardă din noaptea decesului, potrivit Agerpres.

Protest pentru AlexandraFoto: AGERPRES

Geanina Vera Poroşnicu a declarat că o astfel de măsură se impune după ce medicul a încheiat, la mijlocul lunii septembrie, un contract de partaj al bunurilor imobile şi mobile deţinute şi care au fost puse sub sechestru asigurător.

„Vom cere arestarea preventivă a suspectei şi anularea contractului de partaj efectuat după comiterea faptei şi în curs de cercetare penală", a transmis Poroşnicu.

Partajul, făcut în timpul căsătoriei

Medicul Mariana Pitrop care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a murit și-a mutat averea pe numele soțului la aproximativ trei săptămâni după ce a aflat că are calitatea de suspect în dosarul deschis în acest, potrivit News Moldova.

La data de 29 septembrie, Mariana Pitrop a fost convocată să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, pentru a fi informată cu privire la punerea în aplicare a măsurii asiguratorii de sechestru asupra bunurilor deținute de ea.

Femeia a declarat că mai are pe numele său câteva parcele de teren în municipiul Botoșani și o casă cu terenul aferent. De asemenea, două autoturisme care se aflau înregistrate pe numele său au fost recent vândute.

Celelalte bunuri au fost transferate soțului ei printr-un contract de partaj care a fost autentificat la notar la începutul lunii septembrie.

Nu se cunoaștea valoarea totală a bunurilor pe care le deținea înainte de partaj, dar bunurile pe care le mai are sunt estimate la aproximativ 315.000 de lei.

Medicul a motivat încheierea partajului în timpul căsătoriei din cauza unor dispute în familie după izbuncirea scandalului legat de moartea tinerei mămici.

Familia Alexandrei Ivanov cere despăgubiri de 7 milioane de euro.

Alexandra Ivanoc a murit în spital fără să primească îngrijiri

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Tânăra nu a beneficiat timp de aproape şapte ore de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-au administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.