Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort, pe un drum din comuna sibiană Porumbacu de Jos, ceea ce a trezit nemulţumire pe reţelele de socializare, după ce imaginile cu patrupedul au fost publicate pe Internet de un localnic, transmite Agerpres.

Lucrări de asfaltareFoto: DreamsTime

Primarul localităţii Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, a declarat vineri, că a fost sesizată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, ai cărei drumari se pare că au pus asfalt peste câinele mort de pe marginea şoselei.

„Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a avut intervenţii la lucrarea care a fost făcută anul trecut. (...) Şi eu cer explicaţii în continuare şi am apelat la cei de la Sibiu", a spus primarul Georgeta Maria Poşa.

DRDP Brașov susține că leșul animalului a ajuns pe partea carosabilă adus de roțile unui tractor după finalizarea lucrării, potrivit Ora de Sibiu.

„Imaginile sunt din zona unor lucrări executate pe perioada de garanție de catre un prestator, lucrări ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subțire cu o grosime variabila de 0,5 – 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzura, se emulsionează suprafața iar apoi se așterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenta mai bună. Aceste lucrări au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a parții carosabile. Acel leș de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe rotile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic dar a rămas aderent din cauza adezivității emulsiei bituminoase proaspăt turnate. Leșul a fost îndepărtat de colegii noștri în timpul reviziilor zilnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Câinele mort a fost extras din asfalt, potrivit DRDP Brașov. (sursă foto Dreamstime)