Un cadru didactic de la o școală gimnazială din comuna Sălătrucu, județul Argeș, este acuzat că a lovit de mai multe ori un elev de 12 ani, relatează Universul Argeșan.

Masini de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Marți seară, un bărbat din localitatea Sălătrucu argeșeană a sunat la 112 pentru a reclama că fiul său ar fi fost agresat în cursul zilei la școală de către o profesoară pentru că ar fi „deranjat ora”.

În timpul orei de educație socială, băiatul de 12 ani s-ar fi aplecat să își ia pixul de pe jos și i-ar fi răspuns colegei lui care l-a întrebat ce face, potrivit Știrile ProTV.

Colegii băiatului au declarat că profesoara s-a supărat pentru că elevii ar fi deranjat desfășurarea orei și l-a tras de păr, apoi i-ar fi dat și câteva palme.

Conform Observator News, copilul acuză că profesoara l-ar fi dus în spatele clasei şi l-ar fi lovit cu pumnul. Reprezentantul unității de învățământ are o altă variantă.

„Doamna recunoaşte că a fost o altercaţie. Nicidecum cum susţin părţile vătămate. Ar fi luat după cap, gât pe elev şi l-a pus în bancă pentru că între cei doi ar fi existat o altercaţie”, a declarat directorul şcolii, Tache Cristian.

Părinții elevului au solicitat și ajutor medical, băiatul fiind transportat la spitalul din Curtea de Arges şi apoi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

„Mi-a spus: tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. M-a luat de gât, târându-mă în ultima bancă, şi acolo mi-a aplicat nişte lovituri după cap. Cu o mână mă ţinea de cap şi cu una îmi dădea după cap. Am crezut că o să mor, aşa îmi spunea copilul. Am crezut că nu o să mai scap din loviturile ei. Lovea foarte repede şi foarte tare. În urma investigaţiilor, copilul prezintă urme de lovire la cervicală şi cervicala inflamată”, a declarat Florin Mutu, tatăl băiatului.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Profesoara a fost audiată de politişti, iar pentru moment va mai preda. Şi inspectoratul şcolar a deschis o anchetă în acest caz.